Com ser maçó

La maçoneria que practica la Lògia Llum i Llibertat de Tarragona és liberal i adogmàtica, i admet homes i dones indistintament de la seva condició, posició social, edat o religió: són els principis i valors de la persona el que uneix els maçons.

¿Quins requisits previs haig de tenir per entrar a la maçoneria?

  • Per ser maçó cal de ser major d’edat.
  • Per ser maçó NO pots ser, o haver estat, membre d’organitzacions que promouen idees xenòfobes i discriminatòries, sigui per raons polítiques, idees filosòfiques, raça, sexe, religió o altres similars a les raons enumerades.
  • Per ser maçó s’ha de ser una persona lliure.
  • Per ser maçó s’ha de tenir un comportament social just i guanyar-te la vida de forma honrada.
  • Per ser maçó cal ser una persona tolerant i de bons costums.

Si reuniu aquests requisits i considereu que sou una persona que pots optar a formar part de la nostra lògia, podeu contactar amb nosaltres.

Com arribar a ser Francmaçó/na en el si de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola?

Una persona pot interessar-se per la Francmaçoneria perquè un amic o una amiga li hagi parlat d’ella, o bé com a resultat de lectures o d’una recerca personal.

Si coneixeu la Gran Lògia Simbòlica Espanyola gràcies a una amistat, aquesta us pot guiar en els passos necessaris per ser candidat a ingressar en una Lògia, i també acompanyar-vos en les diferents etapes d’aquesta candidatura. Si no coneixeu a ningú, això no és un problema. Contacteu a través d’aquest web exposant el vostre desig d’ingressar i per què voleu fer-ho. Tota candidatura s’analitza i s’activen els tràmits per a l’afiliació.

La Lògia és la cèl·lula base de la Francmaçoneria i el lloc on el francmaçó viu la seva vida maçònica.

Quina és la primera etapa d’una candidatura?

Els membres de la Lògia que hagin rebut la seva sol·licitud, analitzaran les dades que aporteu. Si s’aprova que es doni inici al procés d’afiliació, el president d’aquesta Lògia (anomenat Venerable Mestre) nomenarà tres Mestres perquè es posin en contacte amb el candidat per tal de mantenir una entrevista cadascú. Es tracta de converses bastant profundes i poden durar entre una i dues hores. La finalitat d’aquestes trobades és conèixer la personalitat del candidat, les seves idees i les seves aspiracions, però també respondre als dubtes o les preguntes que puguin formular. No es tracta de cap interrogatori: la conversa és un intercanvi d’informació i, a través d’aquests contactes, es podrà fer una primera idea del grup al qual voleu unir-vos. Els tres mestres maçons que us entrevistin rendiran comptes, després, a la Lògia a través d’uns informes que seran determinants per a l’aprovació o no del vostre ingrés.

Com és l’admissió?

Els germans i germanes de la Lògia escoltaran els tres informes dels mestres i després votaran la conveniència o no d’admetre el candidat. Si el resultat d’aquesta votació fos negatiu, es comunica immediatament, igual que si es considerés necessària alguna altra entrevista per aclarir possibles dubtes o contradiccions. Si la votació dóna un resultat positiu, comença una altra etapa. L’admissió a la Francmaçoneria no és una simple formalitat administrativa: al contrari, es duu a terme mitjançant un ritual que té, des de fa segles, la forma d’una Iniciació. Es tracta d’una cerimònia en el curs de la qual el candidat és portat, simbòlicament, de les Tenebres a la Llum. No es pot explicar res més d’aquests primers passos del camí a la Francmaçoneria.

I després?

Després de la Iniciació, si tot passa com cal, serà el començament d’una llarga història …

318/5000 Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies