La ciutat de Tarragona ha acollit la celebració de l’Assemblea General de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola (GLSE), que ha reunit els diputats escollits per les lògies de l’obediència de la Maçoneria Espanyola que actualment presideix, com Sereníssima Gran Mestre, Nieves Bayo Gallego.

Més de 100 persones de diferent graus maçònics han participat en els treballs previstos a l’assemblea, entre els quals destaca la reforma dels Estatuts, que actualitzen alguns conceptes adequant-los a les actuals exigències de la societat global i de les TIC. A més, han assistit delegacions convidades de Portugal, França, Luxemburg, Suïssa i Bèlgica.

Precisament la GLSE celebra aquest any el tricentenari de la maçoneria simbòlica, i l’elecció de Tarragona es justifica pel fet que la lògia local, ‘Llum i Llibertat’, compleix els deu anys de l’obertura del taller a la ciutat, de manera que s’ha presentat una breu explicació de la història de la maçoneria a Tarragona.

La situació dels refugiats

Finalment cal destacar el missatge transmès per Nieves Bayo en la clausura de l’assemblea, que ha estat la seva última intervenció com Sereníssima Gran Mestre després de cinc anys, en què s’ha referit al futur d’Europa i especialment a la situació dels refugiats: “La idea d’una Europa unida i encoratjada pels ideals de llibertat, igualtat i fraternitat; de democràcia i justícia social, de dignitat, respecte i cultura, està sent envestida pel fanatisme irracional dels que diuen actuar en nom del seu déu i de la seva religió”. A la vegada, Bayo ha recordat que “són els drets humans la sang que corre per les venes de la democràcia. I menysprear-los, ignorar-los, suspendre’ls o tractar de derogar és anar contra l’essència mateixa del que som”.

Finalment, ha assenyalat que la Maçoneria europea “té ara mateix l’obligació d’unir-se, de coordinar-se, d’ajuntar totes les seves veus en una sola veu comuna i d’actuar ràpid, alt i clar per aturar aquest disbarat que no és que estigui proper: és que fa temps que està ja entre nosaltres i ens està passant per sobre”.

318/5000 Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies