L’Ateneu Llum i Llibertat

Des de l’any 2007 les comarques de Tarragona tornen a tenir el seu espai en el món maçònic, a través de l’Ateneu Llum i Llibertat, en el marc de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola (GLSE).

L’Ateneu Llum i Llibertat es constitueix a partir d’un grup de maçons dispersos pel territori (alguns maçons treballaven a IOD del Maresme), que van ser convocats per contribuir a l’èxit de la V Conferència Maçònica de la Mediterrània l’octubre de 2004 a Tarragona. El juliol de 2007 es va celebrar una primera reunió a l’aire lliure, presidida per Vicens Abellán (+ 2016), que va donar lloc al taller d’El Catllar, i des de juny de 2014 es trasllada a Tarragona la respectable Lògia de Sant Joan, amb el títol distintiu de Llum i Llibertat nº 67.

Per entendre el seu origen cal referir-se a les que van ser les seves Lògies mare: la Respectable Lògia Minerva Lleialtat nº 1, d’on procedien alguns dels membres fundadors i d’on va sortir el nou Taller: la Lògia Iod al Maresme nº 59.

L’humanisme, la democràcia, els drets civils són indissociables de la praxi maçònica de caràcter simbòlic. També es reconeix la plena incorporació de la dona al treball maçònic, sense acceptar en cap cas discriminació, ja sigui per motius històrics, conceptuals o d’orientació sexual.

S’estableixen com a elements centrals les idees de Laïcitat, entesa com a marc d’expressió del Lliure Pensament, i de República, com a expressió de la voluntat de construcció d’un espai de concurrència fraternal dels ciutadans.

Tot això, juntament amb la necessitat d’establir el nou marc territorial al Camp de Tarragona, on desenvolupar els objectius fonamentals de: formació de bons ciutadans, lliures i responsables, capaços d’impulsar el seu pensament i les seves accions a través de l’ocupació de la metodologia maçònica, i creant al mateix temps un espai de sociabilitat i llibertat.

La R.·. L.·. Llum i Llibertat 10 anys 2007-2017

318/5000 Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies