Principis maçònics

Els 7 articles que segueixen, recullen els principis de la Maçoneria:

1.
La Francmaçoneria, institució essencialment filantròpica, filosòfica i progressista, té per objecte la recerca de la veritat, l’estudi de l’ètica i la pràctica de la solidaritat; i treballa pel millorament material i moral de la humanitat. Té com a principi la tolerància mútua, el respecte als altres i d’un mateix, i l’absoluta llibertat de consciència. Considerant que les condicions metafísiques i religioses són del domini exclusiu de l’apreciació de cada individu, rebutja qualsevol afirmació dogmàtica. Té per divisa: Llibertat, Igualtat, Fraternitat.
Cada Francmaçó interpretarà la invocació al Gran Arquitecte de l’Univers (G.A.D.U.) segons li dicti la seva consciència, amb el major respecte cap a les diferents interpretacions i cap als Germans que les sustenten.

2.
La Francmaçoneria té com a deure estendre cap a tots els components de la humanitat els llaços fraternals que uneixen els Francmaçons escampats per tota la superfície de la Terra.
Recomana als seus membres propagar els seus ideals a través de l’exemple, la paraula i els escrits mantenint en tot moment la necessària discreció sobre els assumptes interns.

3.
És deure d’un Francmaçó, en tot moment, ajudar, il·lustrar i protegir al seu germà i defensar-lo contra qualsevol injustícia.

4.
La Francmaçoneria considera al Treball com un dels deures essencials de l’home i honora igual el treball manual que l’intel·lectual.

5.
La Francmaçoneria té signes i emblemes d’alt significat simbòlic que només poden ser revelats per la Iniciació. 
Aquests símbols presideixen, en les formes determinades pels Ritus, els treballs dels Francmaçons i els permeten reconèixer-se i ajudar-se per tota la superfície de la Terra. La Francmaçoneria no imposa cap interpretació dogmàtica d’aquests símbols. 
La Iniciació comporta diversos graus. Els tres primers són els d’Aprenent, Company i Mestre. Aquest últim és l’únic que dóna als Francmaçons la plenitud dels drets maçònics. Ningú pot ser dispensat de les proves prescrites pels rituals.

6.
La sobirania s’exerceix a través del sufragi universal.

7.
En les reunions maçòniques tots els Francmaçons són iguals. No hi ha entre ells més distincions que les de la jerarquia imposada per les diferents funcions.

318/5000 Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies